Putkikassi

Nyt kun on kaikki retrojutut vähän niinkuin IN, niin sain idean tehdä putkikassin. Kooltaan tein siitä vaikkapa treenikassiksi sopivan. Tai sitten se riittäisi kooltaan esim. viikonloppureissulle otettaville kamoille.veska1Harmaan, ihoa inhottavasti kutittelevan, hiukan kimaltelevan neuleen lisäksi materiaaleina on käytetty farkkuja sekä sammareita, farkkuhameen vyötä ja erilaisia nauhoja. Neule muuten on jo useammankin kerran kierrätetty, nimittäin olen ostanut sen kirpparilta tooosi kauan sitten.

Vuorina on vanhan helmalakanan helmaa (ihan kuin uutta, koska helmaosa ei kulu käytössä) ja vahvikkeena vielä piilossa tukikangasta sekä paksua ruutukangasta, jota on myös sisätaskuissa. Hihnat jouduin tekemään osista, kun ei ollut mitään kangasta/nauhaa tarpeeksi pitkinä pätkinä. Kannettavat osuudet on leveää, huonosti venyvää kuminauhaa, joka on päällystetty turkooseilla sammareillani.  Näkyviin jääneet ompeleet olen piilotellut erilaisilla nauhoilla.

Muuten kassin materiaalit ovat kierrätettyjä, paitsi vetoketju, vuorin vahvikkeet sekä pilkullinen nauha ovat uusia ja käyttämättömiä. Sammarit pätkin shortseiksi ja lahkeen siistit kohdat pääsivät tähän tekeleeseen. Harmi etten tästäkään saa sellaista kuvaa, jossa kangasmateriaalit olisivat ennen-muodossaan.veska

Olkalaukku

laukku marj.

Laukku ennen lopullista viimeistelyä

Tähän väliin yksi veska! Nimittäin pikkulaukku maanläheisestä beessistä kankaasta. Kangas on koostumukseltaan ainakin puuvillaa, mutta todennäköisesti jotain muutakin materiaalia on joukossa. Kaupassa se lajiteltiin sisustuskankaisiin, eli on sopivan vankkaa laukkukäyttöön. Vuoriksi löytyi kaapista vanhaa verhokangasta, jota olen jo muissakin tekeleissäni käyttänyt. Sisäpuolelle tuli pari taskua pikkutavaroille ja myöskin päälle laitoin taskun yksityiskohdaksi. Tasku sulkeutuu tarralla ja yläpäässä on iso rusetti. Huom. ulko- ja sisäkuvissa tosi erilaiset värit. Oikea väri ehkä noiden välimaastosta!marjaanan laukku

Isompi Marimekkopussukka

marimekko-laukku

valmis laukku

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2015!

Marimekko-kangasta oli vielä jäljellä. Aiemmin tästä siis valmistui pikkulaukku kaverille ja nyt samainen kaveri sai vähän isomman laukun. Hiukan nyt jouduin kyllä käyttämään apuna oman kangaskaappini sisältöä, jotta laukulle tulisi tosiaan kokoa, ja sinne  mahtuisi vähän muutakin kuin lompakko. Tein myös sisälle taskut kännykkää tms.varten. Hihnan sain farkunlahkeista, jotka olivat jääneet yli shortsiksi-lyhennysoperaatiossa. Tähän lahkeet kuluivatkin lähes kokonaan, koska tein hihnasta aika pitkän. Ja jopa niin pitkän että käyttäjä joutuikin hieman lyhentämään sitä.  🙂 Tämä valmistui jo ajat sitten, joskus marraskuussa ehkäpä, nythän on nimittäin jo tammikuu.

vetoketjukaitale

vetoketjukaitale

 

hihna

hihna

sisäpuoli

sisätaskut

Mansikkakassit

Ihana kesäinen mansikkakangas suorastaan huusi, että OSTA MINUT, kun näin sen kerran Kodin Ykkösessä. Samalta pöydältä löytyi sitten väriin

pienempi mansikkakassi

pienempi mansikkakassi

mansikkakassi

isompi mansikkakassi

sopivaa vihreetä kangasta, jota voi käyttää esim. vuorina tai muuten somisteena. Heti kankaan nähtyäni nimittäin ajattelin että mansikat sopisivat hyvin kesälaukun materiaaliksi.

Toisen kassin kaava on samasta laukkukirjasta, josta sain idean aikasemmin esittelemääni farkkukassiin, ja se on alunperin kääntölaukku. Omatekemäänikin voi periaattessa niin käyttää, mutta kiinnityssysteemi olisi pitänyt myös tehdä vähän erilailla kääntämistä ajatellen, mutta ei silti mahdottomuus, ja toisaalta siihen voi myöhemminkin lisätä esim.toisen kiinnitysläpän. Kassi on hyvän kokoinen, sinne mahtuu vaikka vihannesostoksia torilta. Mitään vetoketjukiinnitystä siinä ei ole, vain tarrasysteemi. Mielestäni tämä sopisi just sinne kesätori-shoppailulle!

Toinen kassi sitten on hiukan pienempi ja suora malliltaan, kun eka on vähän ylöspäin levenevä. Tähän laukkuun

pienemmän kassin sisätaskut

pienemmän kassin sisätaskut

sain tuhlattu kaikki lkoput kankaat, joten enää ei mansikkakasseja tehdä. Tähän laitoin vaihteeksi tarrakiinnityksen, joka on helppo avata, ja myös sivutasku sulkeutuu tarralla, minne  saa kätevästi vaikkapa avaimet tai puhelimen. Tähän malliin tein myös sisälle pari taskua, kännykkää varten ja sitten toisen vähän leveämmän taskun. Molempien hihnat ovat vanhan tyynynpäällisen kankaasta (nurjapuoli päälläpäin, koska päälipuoli oli jo haalistunut), minkä olin jo hylännyt käytöstä. Viimesen päälle täydellisesti laukun tekemiseen voi käyttää kaikenmaailman vanu ja kovikekankaita, mutta näissä malleissa ei sellaisia ole muuta kuin toisen kassin pohjakappaleessa on vähän ylimääräistä vahvistusta. Joten kevyessä käytössä toimivat. Itse en ole ikinä tehnyt käsiveskoihini kyseisiä systeemejä, ja silti kestävät käytössä. Paitsi tukikangasta kyllä tunnustan käyttäneeni joskus!

isomman kassin kiinnitysläppä

isomman kassin kiinnitysläppä

mansikkakassin vuoripuoli

isomman kassin vuoripuoli

Molemmat kassit ovat korkeudeltaan noin 32cm, mutta isommassa on erikseen pohjakappale, joten se tuo lisää tilavuutta kassiin. Leveys on suunnilleen samanverran mutta isompi tosiaan levenee ylöspäin ja on suusta noin 40cm. Hihnat ovat just sopivan mittaiset olalla pitämiseen.

Nämä kassit voisin muuten vaikka myydä, kun ei kaikkea kerkee itekään käyttää:)

Ainiin, isossa kassissa tuo punainen perhonen on lisätty siihen ite, kun oli iso vaalea aukko siinä kohdalla. Se on ikivanha itse askarreltu “sukkahousuperhonen”. Hakaneulalla kiinnitetty eli saa halutessaan irti.

 

Marimekkopussukka

marimekko-pussukkaTässä Marimekkopussukka, jonka tein kaverilleni. Kangas on peräisin verhokapasta, jota oli pitänyt lyhentää uuteen ikkunaan MM-pussukka sisältäsopivaksi. Kangasta riitti vuoriksi asti ja vain vetoketju piti ostaa kaupasta. Toivottavasti laukusta tuli edes vähän sellainen, mitä kaveri oli siitä  toivonut! Itseasiassa kangasta jäi vielä sen verran, että tulisi toinenkin pussukka, vain hihnaan pitäisi keksiä muuta materiaalia.

Käsveska!

laukkuTässä taas yksi tulos, joka syntyi vanhoista farkuista ym. Tähän veskaan laitoin myös erästä kauhistuksen

laukkuainekset

laukkuainekset

kamalan kauheeta neuletakkia, joka muuten on aikoinaan ostettu Helsingin jäähallin kirpparilta.

laukun kantohihnaa

laukun kantohihnaa

laukku sisältä

laukku sisältä

Sisuksessa sekalaista seurakuntaa, kaikkea mitä kaapista löytyi, ja vetskarikin on eräästä hupparista joka muuten on menossa matonkuteisiin.

Kangaskassi

Tämä työ on jatkoa edellisestä verhosavotasta.

Vaaleanpunakukkaista kappaa lyhensin uuteen ikkunaan sopivaksi, joten kangasta jäi yli. Näin aluksi tein siitä pikkukassin tytölle, jonka huoneeseen verhokin tuli. Kassia voi sitten käyttää mihin tarkoitukseen ikinä haluaa. Vaikka jumppakassina tai  ottaa mukaan yökyläreissulle varavaatteille tai unilelulle.

Sen verran kangasta jäi vieläkin, että siitä tulee toinenkin kassi tai jotain muuta. Aika näyttää, mitä siitä syntyy…………………….Ja siitä syntyi tyynynpäälinen, jonka aion antaa myös samaiselle tytölle jolle laukku sekä verhotkin kuuluu. Vihreä vinonauha sekä brodyyri ja sisätyynyn ainekset löytyi omasta takaa myös eli satsaus tähän tyynyyn oli vain työ!

 

Kesäveska

kangas Eurokankaasta, hihnat Lindexin farkkuhameen vyöstä, kaava oma

Kesää odotellessa…joka on kyllä jo hyvinkin lähellä. Tänään  jo aika ihana ilma ja huomiseksi luvassa vielä lämpimämpää, Jee!

laukun yläreuna

Mutta asiaan; tässä eräs kesälaukku, joka odottaa käyttöään. On kyllä jo käytetty pari kesää, mutta taas olis aika. Aina kun vain väri matsaa  muiden vaatteiden kanssa, niin veska mukaan ja menoksi! Tämä oli muuten eka työ, jonka tein nykyisellä ompelukoneellani. Testasin siihen heti koneen koristeommelvalikoimaa, jota vanhassa koneessani ei ollut juuri ollenkaan. Nyt saa jopa nimmarit ommeltua, Mahtavaa! Tosin ihan liian vähän on tullut hyödynnettyä noita hienoja ompeleita, kun tulee tehtyä  niin perusjuttuja, mutta pitää vähän petrata!

PFAFFin expression 2038 omp.kone

 

Yksi juttu vielä tästä veskasta: laitoin siihen erään vanhan, mutta ehjän vetoketjun, ties miltä vuodelta olikaan peräisin.. Ja eipä ollut kauaakaan laukku ollut käytössä kun vetskari hajos, ei siis ollutkaan enää niin hyväkuntoinen… Kyllä potutti, olin kuitenkin nähnyt aika ison vaivan sen ompelussa. Nyt on vain tarrakiinnitys. Mutta, tässä nähtiin taas, että nuukalla on p… loppu!!!!! Tosin aion silti jatkaa kierrätystä käsitöissäni!

Talviterveiset, tyynyt +Bon Jovi-laukku

Tänään oli kyllä mukava päivä, tai pitäiskö sanoa iltapäivä. Nimittäin suunnattiin esikoisen kanssa auton nokka  kohti laskettelurinnettä ja haettiin vielä pari laskettelukaveria mukaan.  Kun päästiin perille, rinne oli vasta avattu, joten meno näytti sopivan rauhalliselta. Ei muuta kuin sitten monojen ym. vuokraukseen ja hissilipun ostoon. Oli muuten hissiliputkin muuttuneet sitten viime kerran. Maksullinen sirukortti piti ostaa, joten pakko jatkaa tätä harrastusta, koska samaiselle kortille voi ladata aikaa jatkossakin ja ihan missäpäin Suomea vain.

Lastenrinne skipattiin kokonaan tällä kertaa 🙂 ja siirryttiin isoista rinteistä  loivimpaan. Muutaman laskukerran jälkeen ajattelin kokeilla seuraavaa rinnettä ja vaikka aluksi tuntui hurjalta, niin kyllä se siitä. Edellisestä laskusta kuitenkin on aikaa noin 14 vuotta. Kun isoimmankin mäen hissi avattin, uteliaisuus pakotti menemään sinne. Vähän aikaa piti koota ittee mäen päällä…ja sitten oli vain pakko lähteä, ja huonostihan se lasku päättyi niinkuin toinenkin lasku. Ajattelin etten kyllä enää sinne mene, piste Mutta, yhtäkkiä huomasin että olin siellä taas. Sitten kun pääsin kaatumatta alas, niin jotenkin jäin vain koukkuun siihen ja piti muutaman kerran laskea, mutta oli se HURJAAKIN HURJEMPI, meikäläisen taidoille… Siihen mäkeen en tokaluokkalaistani päästänyt, vaikka kuinka hyvin muista laskikin. Lapset kyllä oppii ärsyttävän nopeesti….

Ompelin tänään muuten yhden tyynynpäällisenkin. Oli pakko kaivaa kaapista materiaalia tyynyihin, kun kaupasta ei löytyny. Pari vaatetta pääsi uuteen käyttöön. Tosi helpot ja simppelit päällisset, niihin ei siis kulunu juurikaan aikaa tekemiseen saatikka suunnitteluun. Toisen tein jo toissapäivänä. Tyynyt tulevat sinisävyiseen makuuhuoneeseen.  Yksi tyyny odottaa vielä kaunistajaa.

Näin ompeluun liittyen, meikäläisen silitysrauta hajosi vaihteeksi, pitäis saada uusi, silitettävää odottaa rutkasti. Kirpparilta jo metsästin, mutta ei tietenkään löytyny.

 

Tänään on muuten mun suurtakin suuremman idolin, JON BON JOVIN synttärit, mies täyttää pyöreitä, ei kyllä uskois 50-vuotiaaks. Voi sanoa samaa kuin viinistä, paranee vanhetessaan. Tosin en allekirjoita tuota viiniasiaa. Happy birthday ja good night!

Laitan tähän nyt noiden synttäreiden kunniaksi pari kuvaa. Noin pari vuotta sitten mun oli pakko saada Joni-laukku, joten marssin muistitikun kanssa liikkeeseen, jossa painettiin asiakkaan toiveesta kuvia kankaalle. Siellä sain sitten ikuistettua poikien kuvat kankaaseen ja tein sitten laukun.

kännykkätasku

kännykkätasku

joni

Itse Jon Bon Jovi

Bon Jovin klaani

Alkuperäinen suunnitelma oli kyllä aivan erilainen, mutta kuvien painamisessa oli tiettyjä

vetoketjullinen sisätasku

vetoketjullinen sisätasku

rajoituksia, joten suunnitelmat muuttuivat. Tosi kätsä tapa saada yksilöllinen asuste tai vaate, mutta aika KALLISTA, ja siksi mulla jäänyt toistaiseksi tähän yhteen kertaan. Joidenkin mielestä tää voi olla aika teinimeininkiä, mutta mitä väliä sillä! Elämä on!! Kuvausvaiheessa tuotetta on jo käytetty, ja jäljet näkyy. Kuva murtuu näköjään hiukan ajan myötä taitekohdista.