Mansikkakassit

Ihana kesäinen mansikkakangas suorastaan huusi, että OSTA MINUT, kun näin sen kerran Kodin Ykkösessä. Samalta pöydältä löytyi sitten väriin

pienempi mansikkakassi

pienempi mansikkakassi

mansikkakassi

isompi mansikkakassi

sopivaa vihreetä kangasta, jota voi käyttää esim. vuorina tai muuten somisteena. Heti kankaan nähtyäni nimittäin ajattelin että mansikat sopisivat hyvin kesälaukun materiaaliksi.

Toisen kassin kaava on samasta laukkukirjasta, josta sain idean aikasemmin esittelemääni farkkukassiin, ja se on alunperin kääntölaukku. Omatekemäänikin voi periaattessa niin käyttää, mutta kiinnityssysteemi olisi pitänyt myös tehdä vähän erilailla kääntämistä ajatellen, mutta ei silti mahdottomuus, ja toisaalta siihen voi myöhemminkin lisätä esim.toisen kiinnitysläpän. Kassi on hyvän kokoinen, sinne mahtuu vaikka vihannesostoksia torilta. Mitään vetoketjukiinnitystä siinä ei ole, vain tarrasysteemi. Mielestäni tämä sopisi just sinne kesätori-shoppailulle!

Toinen kassi sitten on hiukan pienempi ja suora malliltaan, kun eka on vähän ylöspäin levenevä. Tähän laukkuun

pienemmän kassin sisätaskut

pienemmän kassin sisätaskut

sain tuhlattu kaikki lkoput kankaat, joten enää ei mansikkakasseja tehdä. Tähän laitoin vaihteeksi tarrakiinnityksen, joka on helppo avata, ja myös sivutasku sulkeutuu tarralla, minne  saa kätevästi vaikkapa avaimet tai puhelimen. Tähän malliin tein myös sisälle pari taskua, kännykkää varten ja sitten toisen vähän leveämmän taskun. Molempien hihnat ovat vanhan tyynynpäällisen kankaasta (nurjapuoli päälläpäin, koska päälipuoli oli jo haalistunut), minkä olin jo hylännyt käytöstä. Viimesen päälle täydellisesti laukun tekemiseen voi käyttää kaikenmaailman vanu ja kovikekankaita, mutta näissä malleissa ei sellaisia ole muuta kuin toisen kassin pohjakappaleessa on vähän ylimääräistä vahvistusta. Joten kevyessä käytössä toimivat. Itse en ole ikinä tehnyt käsiveskoihini kyseisiä systeemejä, ja silti kestävät käytössä. Paitsi tukikangasta kyllä tunnustan käyttäneeni joskus!

isomman kassin kiinnitysläppä

isomman kassin kiinnitysläppä

mansikkakassin vuoripuoli

isomman kassin vuoripuoli

Molemmat kassit ovat korkeudeltaan noin 32cm, mutta isommassa on erikseen pohjakappale, joten se tuo lisää tilavuutta kassiin. Leveys on suunnilleen samanverran mutta isompi tosiaan levenee ylöspäin ja on suusta noin 40cm. Hihnat ovat just sopivan mittaiset olalla pitämiseen.

Nämä kassit voisin muuten vaikka myydä, kun ei kaikkea kerkee itekään käyttää:)

Ainiin, isossa kassissa tuo punainen perhonen on lisätty siihen ite, kun oli iso vaalea aukko siinä kohdalla. Se on ikivanha itse askarreltu “sukkahousuperhonen”. Hakaneulalla kiinnitetty eli saa halutessaan irti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *