Kangasostoksia

Nyt on valloillaan mokoma korona-pandemia ja suositellaan käytettävän pienten kotimaisten yritysten palveluja. Ja minähän olen niitä vähän käyttänytkin. Parikin kertaa olen tilannut kangasta eräästä paikallisesta verkkokaupasta. Ja se on varsin kätevää, koska tuotteet voi itse hakea niin säästää postimaksut. Yritykseen voit tutustua täältä: https://www.majapuu.fi/inCollage_20200509_200540451Tuossa yläpuolella kassillinen  eräitä ihanuuksia, joita tilasin tässä ihan vähän aikaa sitten. Nopea palvelu oli taas ja osan kankaista olenkin jo tuhlannut, niistä sitten myöhemmin postaukset.

Ja kissafanin sivut kun ovat niin laitetaampaa pitkästä aikaa kuvia karvaisista kavereistakin. Tässä siis varsinaiset tuijotusotokset vapun tienoilla merkkipäiviään viettäneistä perheenjäsenistämme.inCollage_20200502_223431327

Messulöydöt

Ja jälleen synttäreideni kunniaksi annoin itselleni luvan mennä Kädentaitomessuille sekä lisäksi vielä ostaa sieltä inCollage_20190317_213601260jotain. 🙂 Halli oli täynnä houkuttelevia pöytiä tuotteineen. Eniten juuduin Ommellisen osastolle ja sieltä sitten ostinkin kuvassa näkyvät kankaat.  Lisäksi ostin hiusharjan putsausharjan, itsetehtyä kotimaista suklaata, sekä kylpytakin. Jeeee!!!

Kankaita

Jee, posti kiikutti mulle Muuramesta, Ounnamedmmelliselta, Pehemiän ihania trikookankaita. Nyt sitten vaan ompeluhommiin! Täytyy kylläkin tarkkaan miettiä, mitä tekee, että tulee kankaat fiksusti käytettyä. Olivat hyvälaatuisia eli aikas kalliita, mutta pakko oli saada!

Ommellisella on paljon ihania kuviollisia trikoita, joten oli vaikea valita, mitä tilaa. Tosi se helpotti päätöstä hiukan, että osa oli tarjouksessa. Eli vain oikeanpuoleinen on norm.hintainen uutuuskangas. Siinä on puuvillaa 98% ja elastaania 8%. Muissa suhde on 95/5.

Tukholman tuliaiset

Tämä kevät ja kesä on ollut varsin onnistunut matkailun saralla, nimittäin olen päässyt käymään kolme kertaa Suomen ulkopuolella. Siis todella epätavallista meikäläiselle! Ja uskomatonta kyllä, mutta matkailuinnostukseni ei ole yhtään hiipunut vaan voisin kyllä taas lähteä johonkin…:)  

Tallinnassa tosiaan oli tarkoitus käydä läpi tiety kaupat, jotka löytyvät kaikki samalta suunnalta. Koska aika oli rajallinen, muualle ei enää keretty. Eli paikat olivat Karnaluks https://shop.kl24.ee/, Kangadzungel XXL http://www.kangadzungel.ee/e-kauppa sekä Abakhan Fabrics http://www.abakhan.ee/ No, näissä sitten vierähtikin loppujen lopuksi sen verran aikaa, että muut tallinnan kaupat jäivät sitten ihan pikakatsannalle! Mitään kankaita en löytäny mukaano, vaikka oli hyvin selvät sävelet, mitä haluan ostaa. Sellaisia siis ei vain ollut. Mutta Karnaluksista löysin kaikkee pientä kivaa, muutamat bambulangat ja oranssin ontelokuteen. Hinnat olivat kohdillaan, vairsinkin langoissa. Taisivat olla noin puolet Suomen hinnoista! Valitettavasti en tajunnut ottaa kuvaa ostosläjästäni.

Kreetan reissulla näin Hanian keskustassa yhden lanka- sekä yhden kangaskaupan, joissa uteliaisuuttani pyörähdin, mutta aika pian ne oli nähty. Netistä en juurikaan löytänyt infoa Kreetan kangaskaupoista, joten ei ollut mitään osoitetta tiedossa, johon suunnistaa.

WP_20160731_21_38_26_Pro

Tukholman kauppavalikoimaan tutustuin etukäteen netissä. Kun matkassa ei ollut muita käsityöintoilijoita mun lisäks, niin päätin että käyn vain yhdessä liikkeessä, Ohlssons Tygerissä http://www.ohlssonstyger.se/, joka on suht keskeisellä sijainnilla. Juu, ja siellä sitten kävinkin. Sisääntulokerroksessa oli vain sisustuskankaita, joten siirryin heti alakertaan. Siellä oli sekä pakalla että paloina kankaita. Hinnat olivat ehkä hiukan huokeammat kuin meillä ja alennuksiakin oli sopivasti. No, etsimiäni ruusukankaita en sieltäkään löytänyt, mutta jotain silti tarttui mukaan. Ja nyt ajattelen, että ostinkohan liikaa, mutta kun ajattelin, ettei sitten ainakaan lopu kesken. Munhan ei oikeesti pitäis ostaa kangasta vaan varastoon, mutta ostin nyt sitten kuitenkin…

WP_20160731_21_39_31_Pro

Laadukkaita trikoita -30% sekä palakorista joustava puuvillakangas http://www.ohlssonstyger.se/

Messulöydöt 2016

messuostot

Löytöjä Kädentaidot 2016-messuilta

Nyt on jo kesäkuu, mutta maaliskuussa kasaantui tämmöinen kasa tavaraa Kädentaitomessuilta mukaani. Eli siinä on parit ontelokuteet ja trikoot sekä pinkki puuvillalanka. Messuilla oli kyllä ihan älyttömästi houkutuksia. Näiden lisäksi mukaan kertyi vielä jotain syötävää. Suurin osa näistä onkin jo käytetty. Ainoastaan tuo lanka on vielä kokonaan aloittamatta, vaikka suunnitelma olikin tehdä siitä lierihattu kesälomamatkalle. Mutta, asia on niin, että matka alkaa jo tällä viikolla ja lanka vielä kerällä. Eli eipä tainnut hattu valmistua.

Trikookangasvalikoima messuilla oli aivan ihana. Nämä ostamaniovat aika kalliita kankaita, mutta laadukkaita.Messuilla tosin hinnat hiukan huokeempia. Niissä on puuvillaa ja jopa 8%elastaania, eli joustavuutta löytyy. Kankaita myytiin paloina ja nämä Disney-aiheiset lähtivät mukaani. Onneksi kelpasivat hyvin lapsille. Paidat tein ihan jollain vanhalla kaavalla, jonka kokoa vähän vaan muuntelin. Bambista tuli myös just ja just pipo pieneen päähän.disney paidat

Kuteista oli myös kiire päästä tekemään jotain. Ensin vyyhdit oli kuitenkin pestävä kutistumisen varalta ja kerittävää kerälle. Harmaan hopeinen kiiltävä kude oli Lankavan osastolla ja sen kun näin, niin se oli kyllä ihan pakko saada. Nimittäin  näin sen heti makuhuoneemme lattialla mattona. Ja oranssi eko-ontelokude korvaa vihreän kuteen, jota en ole mistään löytänyt. Nimittäin olisin halunnut kirkkaan vihreän maton keittiömme lattialle. Trikoisena ehkä voisi olla, mutta jostain olen nyt saanut päähäni, että pitää olla ontelokudetta.

hop matto

 

Aloin ekaks virkata oranssia ja teinkin melkeen kaikki kolme kerää, mutta sitten tajusin, että ei ole hyvä ja jouduin purkamaan sen melkeen kokonaan, voihan kökkö!!! Sitten meni vähäks aikaa into oranssista ja aloin tehdä hopeeta. Käytin kasin koukkua ja malliin oli otettu vinkkiä jostain netin mallista ja sovellettu sitä sitten itse. Kudetta oli pari kiloa ja sen käytin melkeen sentilleen. Vielä olisin halunnut tehdä ns. viimeistelyreunan, mutta siihen ei sitten enää ollut materiaalia.

Oranssi on myös 20 centtiä vaille valmis, mutta kude loppui…voi ei…vaikka olinkin jo muuttanut suunnitelmia viimeisten kerrosten suhteen. Tänne tulee kuva heti kun keksin ratkaisun viimeisille senteille……………………………………………………………………………………eipä siinä sitten muu auttanut kuin lähteä katsomaan, josko kangaskaupasta löytyisi kyseistä kudetta, ja huh, sitä löytyi heti, joten ei muuta kuin ostamaan sitten taas yksi kilo lisää oranssia ontelukedetta. Eli, nyt on sitten vielä vajaa kilo jäljellä! Mitäs siitä sitten tekisi??Kokonaisuudessaan mattoon siis kului kudetta n. neljä kiloa, eli eipä näiden teolla pääsisi heti rikastumaan! Ja nyt sitten tässä kuvatkin!  JEEE, vihdoin valmiina! Juhannusruusu kerkesi lattialle juhannukseksi 2016!juhannusruusu

Kankaat matkalla

Tänään ompelin yhden t-paidan keltaisesta trikoosta. Samaisesta. josta on valmistunut jo toinen pusero sekä pipo. Eli nyt on saatu koko kangas kulutettua ja silloin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Inhoan pieniä tilkkuja, joita jää, muttei kuitenkaan viitsi heittää roskiin.

Tämä keltainen sekä toinen trikookangas ovat sellaisia, jotka äitini osti kerran, about pari vuotta sitten, täältä paikallisesta kangaskaupasta ja vei kotiinsa. Annoin mukaan myös kaavat, joilla tekee itselleen puseron. Mutta kas kummaa, kaapin perällä ovat pysyneet sekä kangas että kaavat. Nyt vappuna kotona käydessäni otin ne mukaani, takaisin tänne ostokaupunkiin, ja ajattelin toteuttaa niistä jotain. No, nyt on sitten molemmat käytetty ihan loppuun, tosi simppeleihin kesäasuihin. Molemmissta siis tuli paidat äidille, ja jäljelle jäävästä kankaasta oli lupa tehdä jotain omaan käyttöön. Seuraavaksi tuotokset lähtevät taas takaisin sinne, mistä mä ne tänne raahasin.

Huomautuksena vielä, ettei kyseistä kangaskauppaa täällä enää ole. Harmi, että yleensä pienestä paikasta kaikki hyvät erikoisliikkeet kaikkoavat hyvin pian 🙁

Kangasostos

Nyt on pakko laittaa tähän kuva yhdestä kankaasta, jonka löysin etsiessäni tyynynpäälliskankaita. Toisaalta kangas on aika kauhea mutta toisaalta ihana, eli se oli pakko saada. Yritän kuumeisesti miettiä,  mitä siitä teen, että pääsen ompeluhommiin.