Lauantai-iltana

On vähän jäänyt tämä kirjoittelu. Ei meinaa millään olla aikaa..ja sitten kun tänne tulee, jää kaikki muu tekemättä… Mutta jotain olen jopa saanut aikaiseksi tässä parin vapaapäivän aikana. Tein eilen siitä aiemmin mainitsemastani retrotrikoosta tunikan, josta alla kuva.  Kuviollinen kangas on siis Eurokankaasta, mutta sitä ei riittänyt hihoihin asti. Eli hihat tuli tehtyä eräästä turhasta ostoksesta, trikoopaidan miehustasta, joka sopi sävyltään lähes täydellisesti  retrokankaaseen. Malliltaan tunika on keskivartalon kohdalta mukavan väljä ja helman resorilla voi säädellä pituutta. Sopivaa kaavaa ei löytynyt, mutta  erästä t-paidan kaavaa hieman apuna käyttäen sain tämän aikaiseksi.

Turkoosin paidan sydän

Sitten laitan tähän myös toisen paidan kuvan jonka tein  muutama päivä sitten. Tai oikeestaan uudistin sitä. Eli ompelin vain valmiiseen muutama vuosi sitten tekemääni toppiin suoraan neuletakin hihat, jotka jäivät yli tehdessäni neuletakista tyynynpäällisen. Sitten lisäsin siihen vielä yksityiskohdaksi todella kauan sitten virkkaamani sydämen, joka oli säästynyt käsityötavaroissani vailla käyttöä. Näin tuli topille uusi ilme ja käyttötarkoituskin hiukan muuttui. Topin kaavoista muistan sen verran, että ne on otettu Suuresta Käsityölehdestä, mutta numerosta ei tietoa.

Kangas Eurokankaasta, hihat uusiokäyttöä, sydän virkattu, helmet jalokivigalleriasta, topin kaava Suuri Käsityölehti

Kangas Eurokankaasta, hihat uusiokäytössä, kaava osittain oma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *