Kaulureita ja pipoja

Lindex kaulahuivista tehty kauluri

Kolmesta pikkukaulurista tehty, lankana Novita Teddy

Novita grystal, pyöröpuikko 8, ohje oma

Tässä muutama kauluri. Ensimmäisenä on Lindexin mallistoa noin vuodelta 2001 oleva kaulahuivi, joka oli pitkään käyttämättä. Kirpparillakin se on tainnut käydä ja tyttärelle olin tarjonnut sellaisenaan, tai tekemällä siitä kaulurin, mutta ei kelvannut… Sitten kun alkoi kavereillakin kaulureita olemaan, niin johan kelpasi. Hapsut vain pois ja päät ommellen yhteen. That´s it!

Toinen kauluri on peräisin kolmesta” tavallisesta” kaulurista, jotka olivat venyneet ja vanuneet käytössä liian löysiksi. Teddy-lanka on aivan ihanaa neuloa, mutta nähin kaulureihin se ei oikein soveltunut.

Viimeisenä on Harmaasta Grystalista neulottu kauluri samaisesta langasta tehdyn pipon kaveriksi. Tämä kauluri jäi heti vähemmälle käytölle kun kuvaan astui “Lindex”-kauluri.

Novita grystal-lanka, puikot 9, ohje Näppärät näpit-kirjasta

Novita isoveli- ja tico tico sekä Damla canan ja Kotikulta Anni-lanka, puikot 6,8, ohje isoveli vyöte ja oma

Tässä tulikin heti perään kuva äsken mainitsemastani pipo Grystallista. Kuvauksen jälkeen pipo on tosin saanut vielä mustan tupsun päähänsä, jonka 8v. omistaja itse teki. Sisäpuolelle, alareunaan korvien kohdalle ompelin vielä kankaasta vahvikkeen, ettei tuuli tuiverra läpi.

Sitten vielä pipo ja kauluri, jollaiset sekä aviomies että isä saivat lahjaksi. Asuvat yli 300km päässä toisistaan eli ei tartte ihan kaksosina kulkea… Näissä asusteissa on käytetty  monia lankoja. Novita isoveli ja tico tico sekä Damla canan- ja Kotikullan Anni-lanka saavat aikaan elävän näköisen pinnan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *