Maksimekosta minimekoksi ja topiksi

Ostin  kolmisen vuotta sitten Lidlistä ihanan puuvillaisen, sinivalkoisen maksimekon spagettiolkaimilla. Jonkun kerran sitä pidin ennenkuin rupesin sitä tapani mukaan saksimaan. Syynä oli se, koska siinä oli vain pienet olkaimet, niin sitä tuli pidettyä helteellä, mutta…siinä oli kuitenkin täysimittainen helma, joka taas oli kuuma helteellä. Eli ei muuta kuin poikki! Helma muodostuu kevyesti rypytetyistä frilloista, josta kaksi alimmaista sai lähteä. Nyt mekko on juuri sopiva lämpimälle kesäpäivälle. Äskettäin olimme Kreetan auringossa lomalla ja siellä tämä oli kovassa käytössä. Kätevä nykäistä bikinien päälle rannalle lähtiessä ja muutenkin helppo helleasu.
Lidlin mekko

Ylimääräinen helma kieri vuoden verran kangaskorissa ja vihdoin tämän vuoden keväänä sain tehtyä sen vaatteen muotoon. Siitä tuli sitten kuvassakin näkyvä frillatoppi. Ainoastaan keskitakasaumasta olen vähän ommellut toppia muotoon, muuten se on ihan suoraa helmakappaletta. Keskellä edessä on sivusauma, joka on taitettu ns.napituskaitaleeksi, ettei sauma erotu. Ylin kerros on kaksinkertainen, koska siihen riitti vielä helmaa. Näin ollen sain käyttöön pientä kaitaletta vaille koko poisleikkaamani helman. Ylimmät napit on siis kiinnitetty tähän päällimmäiseen frillaan ja loput valenapituskaitaleeseen. Napeiksi etsin joitain kivoja, suht erottuvia, ehkä sinisiä, mutten löytänyt, joten tyydyin valkoisiin, suht tylsiin.

Tämä toimii myös helteellä, mutta oikeen paahtavalla saattaa olla tukala, koska on aika tiukka ja tosiaan kaksinkertainen yläosasta eikä materiaali anna periksi yhtään. Ja koska vaatteessa ei ole mitään vetoketjukiinnitystä, se ei ole ristiin menevien olkaintensa vuoksi mikään shoppailukierrokselle päälle laitettava, jos aikoo yläosia sovitella. Tosin senkin olen jo kokeillut, pariinkin kertaan etelän reissulla. En laittanut vetoketjua, koska halusin tehdä topin mahdollisimman yksinkertaisella tavalla ja nopeasti. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *