Rusettipipo

Kevät on tullut ja ilmat lämpenee, mutta välillä on yllättävänkin kylmä ja varsinkin aamuisin pipokin on vielä tarpeen. Elikkä laitampa tähän yhden pipon tekeleen, joka tänne oli vielä päivittämättä.

20191021_120329

Tähän ajatus syntyi, kun mietin, että mitähän tekisi lopusta petroolin värisestä trikoosta. Myöskin  ommellisen kukkia ja keijuja -kangasta oli ihan pikkiriikkisen jäljellä. Siitä saisi tehtyä vain jotain pientä lisuketta. Jonkin aikaa on pipoissa ollut muotia kaikenlaiset rusetit ja ruusukkeet, joten ajattelin, että jospa jonkun sellaisen saisi väsättyä. Aika napakka piposta tuli, kun kangasta tosiaan ei ollut yhtään liikaa, mutta on kyllä sen takia myös lämmin. 🙂

inCollage_20191027_192143806

Unelma-kankaasta aikaansaatua

leggaritYksi Ommelliselta tilaamani kangas oli pinkki Unelma. Kangas on siis Pehemiän mallistoa ja Leena Rengon sunnittelema. Siitä oli tarkoitus tehdä vaatteita lähinnä itselle, koska ihastuin niin siihen kuosiin. Se on todella joustavaa ja pehmeää sekä mukavan ohutta. Koostumukseltaan se on 92% puuvillaa ja 8% elastaania. Legginssejä siitä haaveilin, joten sitä oli tilattava metrin verran riittääkseen niihin.

toppi

Tein siitä myös topin sekä pipon. Topissa on sauma vain takana ja yläreunassa sekä helmassa käänne. Eli melkeen niinkuin tuubimalli, mutta hyvin toimii, koska on niin joustavaa materiaalia. Olkaimet samasta kankaasta putkeksi ommeltuna vain yläreunaan ja se on siinä! Helposti ja nopeasti näyttävä toppi. Tosin lisäsin vielä yläreunaan pinkin pitsinauhan, peittämään ompeleen, joka ei ollut ihan  millilleen suora, niin se häiritsi silmääni. Tämä toppi on helppo yhdistää niin hameen kuin housujenkin kanssa.

pipo

Pipo ei ole mikään lörppömallli vaan aika napakka. Pipon vuorina vaalea trikoo, joka kääntyy hiukan päälipuolelle, niinkuin reunassa olisi valkoinen kantti.

Näihin tekeleisiin sitten Unelma-kangas hyvin kuluikin!

http://www.ommellinen.fi 

http://www.pehemia.com

2x neulepipo

Tähän väliin pari neulepipoa, jotka virkkasin jo viime keväänä. Näihin tuli idea jämälanka-valikoimastani. Pipoissa on käytetty  Rose mohairia, Tico ticoa, ihan perus-puuvillalankaa sekä jotain muuta mustaa, jonka nimeä en muista. Kokonaisuus on siis aika vahva, koska se on virkattu moninkertaisella langalla. Ja tuulenpitävyyttä siihen tuo vielä trikoovuori. Toiseen löytyi vuorimateriaali jämätrikoosta ja toiseen vanhasta t-paidasta.

Tupsuun jouduin ostamaan lankaa, niihin ei jämät riittänyt. Varsinkin iso tupsu söi tosi ison osan kerästä. Isoveli-lanka oli kyseessä. Isotupsuinen on naisen kokoa ja pienitupsuinen lasten kokoa.
neulepipot

Tähtikankaasta…

Seuraavassa ekat Tukholmasta ostetuista tähtikankaista valmistuneet tuotokset:
Mustaa pikkutähtikuosia ostin pari metriä ja lähes kaikki on jo kulutettu. Olen tehnyt siitä legginssit, itselleni, ja sitten rustasin parit miesten boxerit sekä tietty yhden pipon , jolle ei kyllä vielä ole käyttäjää. Kalsarit saa mies pitää. Niitähän tarvii aina! 🙂 Kuvan pitkän paidan olen jo aiemmin tuunannut yhdistämällä kaksi T-paitaa.

kalsarit

Pinkistä tähtikankaasta tein jo perustopin itselleni. Valkoisilla kanteilla ja helman resorilla sai topille raikkaan ilmeen.toppi

Trikootuotoksia 2.

Tässä vielä loput keltaisesta syntyneet jutut. Tyttäreltä kysyin mitä haluaisi, niin vähän pitemmän t-paidan, joten tein sellaisen.

Sitten tein vielä keväisen lörppöpipon, vanhempaa tytärtä ajatellen, mutta ei kelvannutkaan, joten nuorempi kuulema saa sen. Tosin mielihän saattaa muuttua jo huomenna…. Pipoon laitoin silitettävän ruusun, joka odotti kaapissa käyttöä.

T-paidan pääntien kaitaleen sekä helman ja hihansuut tikkasin erikoisemmalla tikillä tuomaan ilmettä muuten yksinkertaiseen malliin.

T-paidan kaava Ottobre 2/2002.

Toppimekko

Tässäpä nyt tämä turkoosi toppi/mekko, jonka jokin aika sitten tein tytölle. Ja tästä tuli kyllä paljon kivempi kuin samasta kankaasta tehdystä omasta paidastani. Pituutta on sen verran että voi käyttää mekkona ja kasvun varaa löytyy, että muutaman vuoden päästä menee varmasti vielä toppina samalle neidille.

Aiemmin tehdyt turkoosit legginssit sekä pipo sattuivat sopimaan niin hyvin väreihin että piti sitten vielä kuvata uusi toppi niidenkin kanssa.

Kaikki kankaat Eurokankaasta. Malleina/kaavoina käytetty vanhoja vaatteita.

Kaulureita ja pipoja

Lindex kaulahuivista tehty kauluri

Kolmesta pikkukaulurista tehty, lankana Novita Teddy

Novita grystal, pyöröpuikko 8, ohje oma

Tässä muutama kauluri. Ensimmäisenä on Lindexin mallistoa noin vuodelta 2001 oleva kaulahuivi, joka oli pitkään käyttämättä. Kirpparillakin se on tainnut käydä ja tyttärelle olin tarjonnut sellaisenaan, tai tekemällä siitä kaulurin, mutta ei kelvannut… Sitten kun alkoi kavereillakin kaulureita olemaan, niin johan kelpasi. Hapsut vain pois ja päät ommellen yhteen. That´s it!

Toinen kauluri on peräisin kolmesta” tavallisesta” kaulurista, jotka olivat venyneet ja vanuneet käytössä liian löysiksi. Teddy-lanka on aivan ihanaa neuloa, mutta nähin kaulureihin se ei oikein soveltunut.

Viimeisenä on Harmaasta Grystalista neulottu kauluri samaisesta langasta tehdyn pipon kaveriksi. Tämä kauluri jäi heti vähemmälle käytölle kun kuvaan astui “Lindex”-kauluri.

Novita grystal-lanka, puikot 9, ohje Näppärät näpit-kirjasta

Novita isoveli- ja tico tico sekä Damla canan ja Kotikulta Anni-lanka, puikot 6,8, ohje isoveli vyöte ja oma

Tässä tulikin heti perään kuva äsken mainitsemastani pipo Grystallista. Kuvauksen jälkeen pipo on tosin saanut vielä mustan tupsun päähänsä, jonka 8v. omistaja itse teki. Sisäpuolelle, alareunaan korvien kohdalle ompelin vielä kankaasta vahvikkeen, ettei tuuli tuiverra läpi.

Sitten vielä pipo ja kauluri, jollaiset sekä aviomies että isä saivat lahjaksi. Asuvat yli 300km päässä toisistaan eli ei tartte ihan kaksosina kulkea… Näissä asusteissa on käytetty  monia lankoja. Novita isoveli ja tico tico sekä Damla canan- ja Kotikullan Anni-lanka saavat aikaan elävän näköisen pinnan.