Ruusupusero

Hyvää äitienpäivää ja kevättä omalle äidille tämän ruusuisen puseron kera!
inCollage_20200509_075313257

Tämä kangas on siis tilattu Majapuusta, ja on kyllä todella hieno. Itsellenikin voisin jotain tuosta kuosista haluta. Ehkäpä vastaavan mallin pitkähihaisena ja vähän tiukempana. Materiaaliltaan se on 92%puuvillaa ja 8% elastaania eli aivan ihanan joustavaa ja pehmeää. https://www.majapuu.fi/

Kaava vesiputouspääntiellä varustetusta puserosta oli Kotiliesi käsityö-lehdessä 7/2019. Ennenkin olen tehnyt puseroita vastaavalla pääntiellä, mutta tässä se oli taas vähän erilainen kuin edellisissä. Tässä mallissa oli myös vähän pidemmät hihat ja tein myös ne ihan kaavan mukaan, koska ajattelin että äitini tykkäisi juuri sellaisista. Malli on myös aika pitkä, joka ehkä miellyttää vanhempaa käyttäjää myöskin. Tekele lähti postin mukana saajalleen ja vasta äitienpäivän jälkeen, joten vielä ei tietoa, onko ollut mieleinen tai edes sopivan kokoinen.

Tilasin muuten samalla Majapuusta kaksoisneulan ja pääsin sitä heti tähän testailemaan. En kyllä ymmärrä miksen aikaisemmin ole käyttänyt sellaista, vaan ommellut kaksoistikit ihan normaalilla neulalla. Nyt saa huomattavasti siistimpää jälkeä. Neula olisi siis pitänyt hankkia ainakin 20 vuotta sitten!!!inCollage_20200907_175207081 1Myöhemmin tein vielä pipon äidille loppukankaasta ja siihen rusettivaihtoehtoja. Ja solmupantakin siitä vielä tuli!

Heijastinmyssy

Kerran mukaani tarttui Novitan Heijastuslankaa ajatuksena tehdä siitä eräälle pikkutytölle jotain lämmintä. Mutta aluksi se kuitenkin jäi vain ajatuksen tasolle. No, kerran sitten aloin tehdä siitä myssyä, mutta tajusin hyvin pian, että tuotoksesta tuleekin liian iso pienen tytön päähän. Ajattelin että teen sen kuitenkin valmiiksi odottamaan parempia aikoja. No, sekin jäi ajatuksen tasolle 🙂 Mutta seuraavan talven tullessa otin itseäni niskasta kiinni ja vuoritin myssyn sekä tein siihen solmimisnarut. Vuorina on eurokankaasta ostettu puuvillafleece ja tupsulanka löytyi omista jämistä. Narut solmittu samaisesta langasta ja vuorifleecestä.

Edelleen  se on käyttäjällensä reilun kokoinen, mutta vein jo kuitenkin tuliaisiksi, jotta on sitten valmiina käytettaväksi, kun tarve tulee.20191116_203015 (2)inCollage_20191114_085609918

Donitseja ym…

Kaivoin kangaskoreistani kaikki mahdolliset trikootilkut, joista ei enää mitään isompaa saanut aikaiseksi, mutta jotain pientä kyläkin. Pari tilkkua loppujen lopuksi hylkäsin, mutta kaiki muut leikkelin joko donitseiksi tai pannoiksi ja parista isommasta palasta tuli pipo.

inCollage_20190305_183254725

Nyt olis sitten aika iso pino hiusjuttuja, enkä taida kyllä niin paljoa itse tarvita, mutta ompahan ainakin tilkut käytetty. 🙂 Näissä on käytetty juuri edelläkin mainittuja Ommellisen kankaita sekä monia muita trikookankaita, mitä on ompeluksista jäänyt yli. Nyt siis kaapista ei enää löydy yhtään pikkutilkkuja.

inCollage_20190305_220407968

Kaivoin esiin myös jo aiemmin tekemiäni donitseja ja laitoin ne tuohon yläolevaan kuvaan myös. Tuo kasahan muistuttaa jo teiniaikojeni donitsivalikoimaa! 🙂

inCollage_20190308_175523134

Trikoopipo

PhototasticCollage-2018-03-04-09-15-47

Tässäpä neulepipolle kilpailija eli trikoopipo. Tämän pipon ja pannat tein ihan hetken mielijohteesta vanhasta trikoopuserosta ja nyt jälkeenpäin harmittaa, kun en ottanut puserosta kuvaa. Olisi nimittäin voinut laittaa ennen ja jälkeen kuvat.

Pannat tuli kätevästi hihoista ja pipo takakappaleesta. Etukappale, jossa oli pieni tahrakin, jäikin sitten pöytärätiksi.:) Ruusuke oli myös puserossa eli irrotin sen siitä ja ompelin pipoon kiinni. Vuoriksi vielä samaa trikoota kuin edellisessä neulepipossa ja niin kevätpipo on valmis! 🙂

Palmikkopipo

pinkki pipoHYVÄÄ LASKIAISSUNNUNTAITA! Kerrankin on kunnon laskiaiskeli. Pääsee laskettelemaan niin pulkka-kuin hiiihtomäkeenkin! Mahtavaa! Mäkeen kannattaa muistaa laittaa pipsa päähän ja tässä eräs sellainen.

Tämän pipon langat tyttäreni kerran osti tehdäkseen siitä tuubihuivin, mutta eihän siitä ikinä mitään tullut… Ajattelin, että johonkin lankakerä pitää tuhota ja tälläiseen pipoon se riitti. Hiukan vielä jäikin lankaa. Vyötettä ei ole enää tallella enkä valitettavasti muista mitä merkkiä lanka on.

Ohje, josta sain idean, oli Suuren Käsityölehden numerossa 1/2014. Siinä tosin oli tehty se erivahvuisesta langasta. Tämän tein kutosen pyöröpuikoilla resoria myöten. Silmukkamäärän otin ohjeesta, mutta loppukavennukset piti tehdä vähän erilailla, langan ja puikkojen paksuudesta johtuen. Paksummatkin puikot olisi voinut olla palmikoissa, mutta itseltäni ei löytyny pyöröversiona sellaisia.pinkki pipsa

Resorin osuus on hiukan lörppö, mutta kun vuoritin pipon, niin sekin osa on sopivan jämäkkä ja istuu hyvin päähän. Vuorina jämäkangasta, niin saumoja sitten on vähän useampi. Yleensä ompelen vuorin tämmöisissä tapauksissa käsin, mutta nyt teinkin toisin. Ompelin koneella, koska ommel häipyy hyvin neuloksen sekaan ja on kestävämpi kuin käsin ommeltu, ja nopeampi tehdä! 🙂

Palmikot ovat neuleissa ihanan muhkean näköisiä ja tekisi  mieli kokeilla enemmän erilaisia palmikkopintoja! Tämmöisen pipon muuten tekee hetkessä, ja se onnistuu aloittelijaltakin! 🙂

 

Palmikkopipo ja -kaulaliina

palmikotNäistä muuten alkoi muutama vuosi sitten innostukseni neulomiseen. Aloin tehdä kaulaliinaa kesähelteellä. Lankaa olin ostanut pari kerää ja se määrähän ei tietenkään riittänyt, koska palmikkoneule on sen verran lankasyöppöä. Sitten olikin mahdoton työ langan metsästyksessä, jossain jopa sanottiin jo että lanka on lopetettu kokonaan… Ekat kaksi kerää olin ostanut kesälomareissulta jostain aittapuodista…No, kyllä sitä lankaa sitten löytyi ja löytyy vielä tänä päivänäkin, ei ole lopetettu ei…

Lankana on siis luonnonvalkea COOL FLAMME, jota kului aika monta kerää , joten hintaa kaulaliinalle ja pipolle kyllä tuli! Pipossa on fleecevuori. Itselleni nämä tein, mutta parina talvena vanhempi tyttö käytti pipoa ja  nyt se kelpaa myös nuoremmalle, joten yhteiskäytössä on pipsa ollut.

Syksyn koittaessa!

On jäänyt vähän vähille nämä bloggailut viime aikoina, varsinkin kirjottamisen osalta. Nyt on syksy ja koleat kelit ja sateet tullut, joten olisi ihanaa vain löhötä sohvalla ja neuloa jotain lämmintä paksusta muhkeasta langasta!

Olenkin jopa alkanut neuloa jo viime keväänä ostetusta Polku-langasta ylipolvensukkia, jotka eivät varmaan ihan hetkessä valmistu, koska lanka on niin ohutta ja puikotkin vain kolmoset. Virkkuukoukkua olen myös viimeaikoina käytellyt ja laitan vähitellen tuloksia tänne. Nyt kuitenkin laitan tähän parit pipot ja sormikkaat, jotka on tehty jo viime tai jopa edellisenä vuonna, mutta näin syksyn kunniaksi liitän ne nyt tähän!

Langat ovat Novitan Nallea, vihreä syksyä ja punainen talvea.Ohjeet löytyvät lörpömpään pipoon Novitan lehdestä Kevät 2010 ja muihin Talvi 2008:sta. Puikkoina käytin 3.5. mutta viimeseks tehdyissä punasissa sormikkaissa nro3.

 

Kaulureita ja pipoja

Lindex kaulahuivista tehty kauluri

Kolmesta pikkukaulurista tehty, lankana Novita Teddy

Novita grystal, pyöröpuikko 8, ohje oma

Tässä muutama kauluri. Ensimmäisenä on Lindexin mallistoa noin vuodelta 2001 oleva kaulahuivi, joka oli pitkään käyttämättä. Kirpparillakin se on tainnut käydä ja tyttärelle olin tarjonnut sellaisenaan, tai tekemällä siitä kaulurin, mutta ei kelvannut… Sitten kun alkoi kavereillakin kaulureita olemaan, niin johan kelpasi. Hapsut vain pois ja päät ommellen yhteen. That´s it!

Toinen kauluri on peräisin kolmesta” tavallisesta” kaulurista, jotka olivat venyneet ja vanuneet käytössä liian löysiksi. Teddy-lanka on aivan ihanaa neuloa, mutta nähin kaulureihin se ei oikein soveltunut.

Viimeisenä on Harmaasta Grystalista neulottu kauluri samaisesta langasta tehdyn pipon kaveriksi. Tämä kauluri jäi heti vähemmälle käytölle kun kuvaan astui “Lindex”-kauluri.

Novita grystal-lanka, puikot 9, ohje Näppärät näpit-kirjasta

Novita isoveli- ja tico tico sekä Damla canan ja Kotikulta Anni-lanka, puikot 6,8, ohje isoveli vyöte ja oma

Tässä tulikin heti perään kuva äsken mainitsemastani pipo Grystallista. Kuvauksen jälkeen pipo on tosin saanut vielä mustan tupsun päähänsä, jonka 8v. omistaja itse teki. Sisäpuolelle, alareunaan korvien kohdalle ompelin vielä kankaasta vahvikkeen, ettei tuuli tuiverra läpi.

Sitten vielä pipo ja kauluri, jollaiset sekä aviomies että isä saivat lahjaksi. Asuvat yli 300km päässä toisistaan eli ei tartte ihan kaksosina kulkea… Näissä asusteissa on käytetty  monia lankoja. Novita isoveli ja tico tico sekä Damla canan- ja Kotikullan Anni-lanka saavat aikaan elävän näköisen pinnan.