Vauvan töppöset ja tumput

töppöset ja tumput

Pitkästä aikaa sain neulottua muutakin kuin tiskirättäejä. 🙂 Sukuun oli tulossa vauva ja siitä lähti innostus tehdä jotain pientä ja kivaa. Selailin kasakaupalla käsityölehtiä ja mallejahan vauvoille oli pilvin pimein. Vaikeinta siis oli vain päättäminen, mitä tekee. Päädyin sitten siihen mahdollisimman helppoon ja nopeaan vaihtoehtoon, eli töppösiin ja lapasiin.  Aivan ihania villatakki yms.malleja olisi kyllä ollut, mutta asusteissa oli suurempi todennäköisyys onnistua ja saada ne valmiiksi ajoissa!

photocollage_20179916452711
photocollage_201799164811328

Ensin meinasin tehdä vain töppöset, mutta kun lankaa jäi, niin tein vielä pikkuiset tumputkin. Lanka löytyi Sokokselta ja oli Novitan Niitty-lankaa. Kerä oli kooltaan 50g ja se riitti juuri sopivasti vauvan asusteisiin. Yhtään yli ei jäänyt. Malli oli Moda-lehdestä. (en muistanut ottaa numeroa ylös ja nyt lehti on jo palautettu kirjastoon)photocollage_20179823179780

P.S. Tästä alkoi kytemään pieni neulomisinto….

Syksyn koittaessa!

On jäänyt vähän vähille nämä bloggailut viime aikoina, varsinkin kirjottamisen osalta. Nyt on syksy ja koleat kelit ja sateet tullut, joten olisi ihanaa vain löhötä sohvalla ja neuloa jotain lämmintä paksusta muhkeasta langasta!

Olenkin jopa alkanut neuloa jo viime keväänä ostetusta Polku-langasta ylipolvensukkia, jotka eivät varmaan ihan hetkessä valmistu, koska lanka on niin ohutta ja puikotkin vain kolmoset. Virkkuukoukkua olen myös viimeaikoina käytellyt ja laitan vähitellen tuloksia tänne. Nyt kuitenkin laitan tähän parit pipot ja sormikkaat, jotka on tehty jo viime tai jopa edellisenä vuonna, mutta näin syksyn kunniaksi liitän ne nyt tähän!

Langat ovat Novitan Nallea, vihreä syksyä ja punainen talvea.Ohjeet löytyvät lörpömpään pipoon Novitan lehdestä Kevät 2010 ja muihin Talvi 2008:sta. Puikkoina käytin 3.5. mutta viimeseks tehdyissä punasissa sormikkaissa nro3.