Tiskirättejä

Vielä muutama tiskirätti…mutta nyt kyllä lupaan etten enää haali lisää lankoja,koska räteille ei enää ole käyttöä. Jo rätitnyt on aivan liikaa omiin tarpeisiin. Lahjoittaa niitä tietenkin voi, mutta myytyä ei oikein tahdo saada. Ihmiset eivät ole vielä ihan hoksanneet näitä ekologisia ja kestäviä rättejä. Mun mielestä ne on kyllä tosi käteviä keittiöhommissa. Itse käytän niitä lähinnä pöytärättinä, en niinkään tiskirättinä. Voisin kuvitella, että näiden rättien käyttäjäkunta koostuu lähinnä käsityöihmisistä ja heidän lähipiiristään.

Nämä rätit on tehty tanskalaisen Hjertegarnin Bommix Bamboo-langasta. Lanka on hiukan paksumpaa kuin aiemmin tekemissäni räteissä, ja tosi nopsaa virkata nelosen koukulla. Näistä yksivärinen pinkki tosin on tehty 3,5 koukulla. 

Kahteen rättiin löytyy ohjeita googlaamalla isoäidinneliö ja oikealle alhaalle juhannusruusu sekä vasemmassa alakulmassa olevan rätin malli löytyy seuraavan osoite litanian takaa! https://www.google.fi/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjXt7iGv-XgAhVMkMMKHTpaDQEQjhx6BAgBEAM&url=https%3A%2F%2Fwww.lankasatama.fi%2Fkirjoitus%2F341&psig=AOvVaw1gj31nNabjvvbzsEp80rKy&ust=1551686029268847

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *