Retrokuvioinen satiinimekko

 

satiinimekko

Tämä kangas on ostettu abauttiarallaa vuosi sitten Pärnun reissulta ja vasta nyt se pääsi vaatteen muotoon. Kauan meni siis rypytyspähkäillessä, mitä siitä tekis. Ihastuin kankaan väreihin ja kuvioihin ja mietin haluanko siitä topin vai mekon vai tunikan,  ja lopulta päädyin tähän hihattomaan mekkoon, koska sitä oli juuri tarpeeksi siihen. Enää jäi korkeintaan hiusdonitsiin tms. kangasliuruja.mammamalli

Kaavan bongasin Burdasta, oli joku suht uusi nro, joko tältä tai viime vuodelta. En muistanut laittaa ylös ja nyt lehti on jo takaisin kirjastossa. Hiukan viistosin kappaleita lisää saaden enemmän väljyyttä. Silloin kivan näköinen vyön kanssa käytettynä. Ilman vyötä  mukavan väljä mammamekko, eli mahtuu isompikin maha sisään. Kaapissa sattui olemaan sopivasti H&M:n sininen ja musta patellavyö, joka sopii mekkoon kuin nenä päään. Voi sitten valita värin mielen mukaan. Valkoisen  Gina Tricot- boleron/hihakkeen voi myös tarvittaessa yhdistää asuun!mekko ja bolero

Tämä mekko on  varsin helppo tehdä, ei mitään vetoetjuja tai muita hankalia kiinnityksiä. Takana pääntiellä on halkio, jossa nappikiinnitys. Kädeteiden ja halkion viimeistely hoitui kätevästi vuoria kiinnitettäessä, eikä niitä tarvinnut kantata. Vuoritin mekon kokonaan valkoisella perusvuorikankaalla, joka muuten on ostettu Petäjäveden tekstiilistä. Hintaa tälle mekolle tuli jotain 10-15€. Hinnat ei enää tarkassa muistissa!

takahalkioHiukan kyllä jouduin pienentämään mekkoa yläosasta siinä vaiheessa, kun olin jo pääntienkin ommellut. Kädentiet liian isot ja pääntie kiristi! Olin siis itse kaavassa muuttanut vain helmaa, eikä sen pitänyt vaikuttaa tuohon. Mutta ei muuta kuin purkuhommiin. Eli hiukan ylimääräistä aikaa ja vaivaa taas kerran.

Mutta tämä oli siis yksi tavoite, joka piti kesälomalla saada toteutettua, ja nyt kun oli ei niin hellepäivä, niin ompelin sitten mekon vihdoinkin. Pinkit korkkarit kyllä kruunaisi vielä asun, ja silloin tietenkin olisi käytössä musta vyö. Eli ei muuta kuin juhlia odotellessa  pinkkien kenkien metsästykseen.BeFunky CollageVuotta myöhemmin tein tämän pitsihihakkeen, jota voi käyttää mekon kanssa, jos haluaa myös hihat. Musta pitsi on helppo yhdistää monenlaiseen yläosaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *