Jaffa-matto

Vielä yksi kotoa tuotu kudekassi “koukutettavana”. Kassi sisälsi sinisiä ja oransseja kuteita. Yhtäkkiä mattoinnostuksen saanena kyselin vähän “pikku”veljeltä, että ottaisiko hänkin maton vastaan, jos tekisin. Ei ainakaan heti ajatusta täysin tyrmännyt, niin ajattelin sitten kokeilla. Muita vaatimuksia maton suhteen ei ollut, kunhan se vaan ei olisi ruskea tai vihreä!

jaffa-matto1

Värejä miettiessäni, tuli mieleen, että hänen hushollissaan on sellainen iso Jaffa-matto. Eli siitä se ajatus sitten lähti! Tässä matossa on kuteita lakanoista verkkareihin ja farkkuihin. Vähän sekaisin venyvää ja venymätöntä. Mittaa matolle tuli 102cm 10:n koukulla pylväitä virkaten. Muutama “pallero” jäi vielä pussin pohjalle, mutta niistä ei olisi enää saanut paljon lisää mittaa mattoon, koska olivat lähinnä kerän loppuja.

jaffa-matto

Ehkä tästä saa pikkumaton johonkin eteisen nurkkaan tai vaikkapa parvekkeelle. Ainakin veli sen mukanaan vei, kun kävi meillä kyläilemässä. Ehkäpä täytyy mennä kesällä tarkastuskäynnille, että näkee onko matto käytössä vai joutunut kenties kaapin perukoille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *