Virkattuja koreja

Nallen peti tilaustyönä tyttärelle

Matonkuteista innostuin vissiin vähän liikaakin loppusyksystä 🙂 Matot tänne jo oonkin laittanut, mutta tässä tulee vielä muutama kori poikineen, joita väsäsin siihen asti, että muovikassi lähes tyhjentyi kuteista. Sitten mietittiinkin että mihis niiden kanssa joudutaan. No, loppujen lopuksi itelle jäi vain yksi, jonka voisin kyllä vielä jollekin lahjoittaa, jos sopiva kohde löytyisi. Tietty niitä meni myös omille lapsille, eli omaan huusholliin jäi kaikkiaan muutama työ. Tuotokset siis jakelin lähinnä joululahjoiksi, (myös heille, joiden huushollista kuteet ovat peräisin :)) kaukosäädinsäilytykseen, hedelmäkoriksi, naamarasvojen säilytykseen tai mihin ikinä sitten kukin haluaakin.

Viimeisenä tein vielä pienen kannellisen purkin punaisesta kaupan kuteesta, josta mm. nallen peti on tehty, mutta siitä ei valitettavasti tullut enää otettua kuvaa. Myöskin sininen kuvassa kallellaan oleva purkki on kaupan kuteesta, mutta muut ovat kierrätetyjä.

Sukan tekele ja lankakori

Ylipolvensukat valmistuu kovaa vauhtia. Toinen on jo jalkaterää vaille valmis, eli pisemmällä jo ollaan kuin kuvassa. Yllättävän nopeaa tehdä vaikka onkin ohut lanka ja puikot. Bambupuikot muuten toimii tässä tosi hyvin!

Tässä myös kori, jonka tein äidin matonkuteista. Nykyään nämä virkatut korit ovat aika kova juttu ja siitä idea sitten lähti…mulla on kirja Käsityön pikkujättiläinen, ja mm. siinä on ohjeita tälläisiin koreihin ja siitä otin vinkkiä silmukkamääriin, mutta en kyllä kirjaimellisesti noudattanut ohjetta. Ajattelin viedä tän sitten äidille, että saa laittaa siihen lankoja tai jotain muuta tarpeellista tavaraansa!